De werken die hier tentoongesteld worden, hebben vaak een titel. Nou kost het veel tijd om een tekening op te zetten (in het veld) en uit te werken (aan de eettafel in de huiskamer), maar er zijn maar enkele werken die ook echt een titel hebben gekregen. Van Kees. Sommige van zijn werken kregen een vermelding op het werk zelf, zodat kon worden teruggevonden waar in Frankrijk of Duitsland het is opgenomen. Maar de werken hebben dus feitelijk geen titels

Oudere werken hebben niet eens een vermelding van de kunstenaar en van veel werken is ook het jaartal niet bekend. Bij het uitzoeken van de werken heeft Google maps een grote rol gespeeld: de onderwerpen die op vakantie werden gekozen zijn vaak ook door anderen "gezien" en Google maps kent een foto functie, waarbij de foto's uit de omgeving worden getoond. Daar zaten de werken van Kees verrassend vaak tussen. Ik speel ook met het idee om de werken van mijn pa als "foto" op te voeren in Google maps. Het zijn waarheidsgetrouwe werken en dat maakt ze heel herkenbaar. 

Maar goed - ik dwaal wat af - het ging hier over titels. Als de onderwerpen (gebouwen) zelf een naam dragen op Google maps, dan is deze naam vaak overgenomen als titel voor het werk.

De titels op deze galerij komen dus uit mijn hoed. Ik (Wim Maasdam, jongste zoon van Kees) heb ze er bij bedacht, toen de werken onder de scanner door zoemde. Mocht u nou een betere of passendere titel bij een werk weten - laat dat dan vooral even weten. Ik pas het met liefde aan. Of ziet u misschien een tekening waarvan de locatie niet bekend is en u weet waar het is ? Mail even ? This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.. Ik reageer altijd. 

En waarom hebben de werken van oorsprong geen titel ? Het zou te veel eer zijn voor een potloodtekening. Kees mocht dan zeer begaafd zijn in het opstellen en uitwerken van een potloodtekening - hij was ook een ingetogen en bescheiden persoonlijkheid. Een schilderij zoals de Nachtwacht, heeft een titel. Een potloodtekening natuurlijk niet. Aldus Kees.