De werken van Kees zijn al eerder in drukwerk verschenen. Er zijn 2 boeken uitgegeven en er zijn ansichtkaarten voor Baambrugge gedrukt. Een overzichtje met weetjes en feitjes over deze werken met potloodwerken. 

Huis aan huis folder - in 2003

Het eerste boek: Baambrugge, Landschappen en dorpsgezichten

Zijn nalatenschap in potlood getekend is enorm. Zijn werken zijn van ongekende klasse en hoe bescheiden hij hier ook over was, er zitten ware parels tussen. In november 2003 is er een boek verschenen met een selectie van de werken van Baambrugge. Dit boek was al snel uitverkocht en is in veel huishoudens in Baambrugge terug te vinden.

Voorafgaande aan het eerste boek is er een folder in rondgebracht, keurig opgerold als een kokertje met een strik eromheen (zie bovenaan dit artikel). Dit zag er zo uit:

De oplage van 600 stuks is al heel lang uitverkocht. Maar - zo is begin 2020 nog gebleken - zo af en toe duikt er weer eentje op in de handel. Er is geen herdruk geweest en daar zijn tot op heden ook geen plannen voor.

Het tweede boek: De A2 Breukelen - Holendrecht

De bouw van de A2, verbreding van twee keer drie naar twee keer vijf rijstroken heeft ook heel veel tekenmateriaal opgeleverd. Ook hiervan is een boek gemaakt:

Van dit boek zijn nog enkele exemplaren verkrijgbaar. Ze kosten 35,- euro per stuk, laat me even weten als u interesse heeft. Toen het 2e boek uitkwam, is hiervoor de kaft van het boek als reclame materiaal rondgestuurd. Deze "folder"zag er zo uit: 

Het derde boek: Abcoude

Bij zijn overlijden waren er al vergevorderde plannen om een boek over Abcoude samen te stellen, welke naar verwachting met de kerst van 2018 beschikbaar had moeten zijn. Abcoude is al op vele tekeningen vastgelegd. Ook veel van deze tekeningen moesten nog worden afgemaakt, met name de klapstukken: het Raadhuisplein. Hier zijn de werken waarvan er eentje als kaft van het Abcoude boek had moeten dienen:

Abcoude loopt een mooi boek mis. 

Nog meer ?

En daar blijft het - in drukwerk - niet bij. Er zijn ook ansichtkaarten gedrukt, zijn werken zijn gebruikt door "De Eerste Abcouder" verzekeringen en ook Administratiekantoor Verhoef heeft wel eens een werk van Kees op een chocolade reep af laten drukken, als kerst-presentje. 

Het digitale boek: een eigen internet-atelier

Al vanaf zijn jonge jaren heeft Kees werken gemaakt en het heeft best een poosje geduurd voordat ik (Wim Maasdam, zijn jongste zoon) de werken op een website mocht plaatsen. Voordat Kees is overleden (26 oktober 2017) is potloodwerk beschikbaar geweest met de werken van Kees. Hij was er wel content mee, hoewel de computerlarij niet zijn ding was. Nog voor zijn overlijden werd potloodwerk uit de lucht gehaald - hackers. Tot ruim 2 jaar na zijn overlijden heeft er "Komt goed pap" op zijn site gestaan. 

Potloodwerk.nl in afgesloten toestand (mei 2017 - januari 2020) 


Het getoonde oog is overigens ook een potloodtekening. Auteur HG-art, https://nl.pinterest.com/pin/495958977704679349/

En dan is het nu eindelijk zover. De werken van Kees zijn allemaal uitgezocht en ingescand. Ook de stukken die nooit voor een boek of voor iemands muur waren bestemd, zijn op de atelier site opgenomen. Een prettig geheel. Waar de werken van mijn lieve vader door een ieder bekeken kunnen worden.